2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Trijų skonių sūrio pyragas

Zebra cheesecake
„You are what you eat. Who wants to be a carrot?“ - aną dieną labai prajuokino šita citata.
Beje, kažkur skaičiau, kad neva maisto išdėliojimas šaldytuve gali turėti teigiamą poveikį svorio reguliavimui. Taigi atidariau šaldytuvą, o ten du jogurto indeliai, salota, kuri užima didžiają dalį šaldytuvo lentynos, sūrio trys gabaliukai ( kita lentyna vien mėsinė, tai į ją net dėmėsio nekreipiam šiaip ar taip), žodžiu nieko nuodėmingo. Padariau išvada, kad ta taisyklė man negalioja.
Dar prieš keletą dienų maišant kreminį sūrį su šokoladu sau sakiau, kad viskas po šito sūrio pyrago bus griežtas ne saldumynams, nes oj kaip reik pasitemt, nes vasara artėja (ar jau atėjo?). Bet yra kaip yra. Pyragas gi būtinas, kad galėtum uždegt žvakutes, ar ne?
Zebra cheesecake

Zebra cheesecake

„Cheesecak‘as“ gimė prisižiūrėjus šitas nuotraukas. Susiviliojau, modifikavau, iškepiau. Gavosi pats skaniausias iki šiol ragautas sūrio pyragas. Toks švelnus ir kreminis. Gal įtakos turėjo tai kad buvo „virtas“ vandenyje. Nežinau, bet skonis tikrai puikus.

Zebra cheesecake

Šokoladinis – karamelinis – vanilinis sūrpyragis

Pagrindui:
200 g sausainių (aš naudojau šokoladinius)
100 g sviesto, ištirpinto

Kreminio sūriui:
1 kg kreminio sūrio
4 kiaušiniai
1 1/5 puodelio cukraus
1 puodelis kokoso pieno (galite naudoti riebią grietinėlę)
1 vanilės lazdelė
100 g juodojo šokolado
1/3 indelio karamelinio kondensuoto pieno „Rududu“
½ a.š. druskos

Glaistui:
1/3 indelio karamelinio kondensuoto pieno „Rududu“
50 ml pieno

Kepimo indo isšorę apvyniokite folija dviem sluoksniais. Patį kepimo indą patepkite sviestu.
Pyrago pagrindui gerai sumalkite sausainius į trupinius. Supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Trupiniais lygiai padenkite kepimo dugną, spaudžiant ranka ar mediniu šaukštu. Formą atidėkite į šalį.
Visi įdarui skirti ingridientai turi būti kambario temperatūros, kitaip bus sunku išmaišyti viską iki vientisos mąsės.
Ištirpinkite juodąjį šokoladą garų vonelėje. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Kreminį sūrį išplakite plaktuvu, kad šis taptų purus. Supilkite cukrų ir vidutiniu greičiu maišykite, kol jis ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Supilkite kokosų pieną, druską. Vanilės lazdelę peilio pagalba perpjaukite išilgai perpus ir išimkite sėklytes. Sudėkite į sūrio masė ir išmaišykite.
Kremą padalinkite į tris dalis. Į vieną supilkite šokoladą ir gerai išmaišykite. Į kitą sudėkite rududu ir gerai išmaišykite. Trečią palikite rambybėje.
Ant pyrago pagrindo į patį centą pilkite keturis šaukštus šokoladinio kremo, po to ant viršaus į patį centrą keturis šaukštus karamelinio kremo, o po to keturis šaukštus vanilinio kremo. Taip sluoksniuokite kol pasibaigs sūrio masė.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą su paruoštu pyragu dėkite į didesnę skardą aukštomis sienelėmis. Į skardą pilkite verdančio vandens, kad jis apsemtų pusę prago formos. Pyragą kepkite apie 1,5 h. Pyrago sienelės bus iškepusios, o vidurys dar skystas, kai atsargiai pakrutinsite, bet jis sustings, kai atšaldysite. Iškepus pyragą palikite orkaitėje bent valandai, kad vėsdamas iškeptų iki galo. Po valandos ištraukite iš orkaitės, apipjaukite pakraštėlius ir leiskite pilnai atšalti.
Galaistui pakaitikite rududu ir pieną, kol glaistas bus vientisas, be gumuliukų. Apipilkite sūrpyragį ir dėkite į šaldytuvą pernakt, skoniui subręsti.

Skanaus!

69 komentarai:

  1. Wow! Na ir grazuolis tas tavo surpyragis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, labai stengėmės, kad visi sluoksniai būtų vienodi, bet karamelinis vis tiek ima viršų :)

      Panaikinti
  2. Nuostabaus grozio pyragas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. puikuolis, karolina :) tie sluoksniukai tokie liuksiniai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo tai fantastiškai. Noriu noriu noriu ir dar labiau noriu :) bet negaminsiu - reik kaip nors bent salotų pasiruošt, o tai toooks tinginys apęėmęs

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Salotas pasigamint man net tinginys netrukdo. Nors tikriausia man bet ką gamint tinginys netrukdo :)

      Panaikinti
  5. Wow, kitų žodžių neturiu.
    Skaičiau, kad "virimas" vandenyje labai pagerina sūrio pyragus. Reikės kada išbandyti. Bet jau atrodo tai nerealiausiai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man dar buvo kilusi mintis pašaut paprastai į orkaitę, bet gerai, kad nesusiviliojau :)

      Panaikinti
  6. Tik pamačius prisižadėjau sau - GAMINSIU ir būtinai, nerealiai atrodantis sūrpyragis!!! Įdomus nuo... iki :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Fantastinis pjūvis!Įsivaizduoju, kad įsidedi gabalėlį ir užsimerki iš gerumo... Bus išbandyta :).

    AtsakytiPanaikinti
  8. Karolina, kaip nerealu, vėl užsukau į smaližių muziejų - skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. O Rududu taip ėmė ir paprastai išsimaišė?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš jį laikiau netoli viryklės, tai jis minkštutis buvo. Jei kietas pasitaikytų galima pašildyti mikrobangėje kelias sekundes ir suminštės :) Dar beje, labai didelis skirtumas kokio gamintojo būna, nes vieni kietesni, kiti minkštesni :)

      Panaikinti
  10. Atrodo nuostabiai! Šauniai padirbėta ;) Sulaukus gražios progos reikės išmėginti :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Atrodo labai viliojančiai - užliūliuojantis grožis :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai gražus, o jau matyt gardumo... :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Mane kaip ir visus užbūrė pyrago grožis :) Skonis, tikiu irgi buvo nerealus :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai ačiū visiems už tokius komentarus :) Taip, skonis jo tikrai neprastas, kaip ir išvaizda :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Oho! Čia tai bent gražumas pyrago! Tie sluoksniukai.. Traukiu į nesibaigiantį sąrašą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. bandysiu ir as!!! Butinai.. atrodo ispudingai :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. aš jau sakiau Tau, bet pasikartosiu: jau iš nuotraukos matau, kad bus geras. Geriau nei geras ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinoma čia skonio reikalas, bet man jis vienas geriausių :))

      Panaikinti
  18. jeigu darysiu is puses porcijos,kiek laiko reiktu ji kepti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau, manau 1 h turėtų pakakti, o gal net ir per daug. Orientuokitės pagal pyrago šonus, jei jie bus iškepę, reiškia, kad jau gatavas. Vidurys, kaip minėjau bus gana skystas, bet nesijaudinkite, jis tikrai sustings kol vės orkaitėje, o po to šalytuve. Sėkmės gamyboje! :)

      Panaikinti
  19. isbandziau si pyraga, tai man jis nesigavo toks grazus :( koki suri naudojot? as dejau phipadelphia, tai jis man susoko i tokius gabaliukus,kai valgiau,atrode kad keptas su varske. ir is puses porcijos gavosi labai didelis :) bekepant issipute,tai nezinau kur butu pasidejus ta visa tesla,jeigu buciau darius is visos formos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš naudojau macarpone sūrį, bet su philadelphia irgi turėjo būt gerai, nes ne kartą naudojau pyragus kepant. O išmaišius gumuliukų nebuvo? Dėl dydžio, gal jūsų kepimo forma mažutė buvo?

      Panaikinti
  20. Ojojoooooooooooiu, koks nuodėmingas!!!! :D Reikės kokiai išskirtinei progai pamiklint rankeles :)
    p.s. jau vien foto galima ragauti :D

    AtsakytiPanaikinti
  21. Karolina, cheesecake'as tiesiog dieviškas! Fantastika, o ne pyragas. Asmeniškai aš skanesnio dar nesu valgiusi :))
    Gaminosi, žinoma, ne be nuotykių - visi trys kremai gavosi skirtingo tirštumo (baltas vidutinis, karamelinis apyskystis, o šokoladinis įgavo sviestinio kremo konsistenciją), tad taip gražiai supilti neišėjo, bet atrodė vistiek įdomiai. Bet jau skonis.... tobulų tobuliausias. AČIŪ :]]]]

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu kad patiko! Maniškiai irgi gavos skirtingo tirštumo, bet vis tiek skonis tobulas :)

      Panaikinti
  22. Pamačiau - įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio šitą pyragą. Kaupiau drąsą jį savaitę gal ilgiau. Na ir vakar susikaupiau :D. Dariau iš pusės porcijos, nes finansai truputi riboja. Na ta įspūdžiai linksmi, sugebėjau nesąmonių prikrėsti gamindama jau išsigandau, kad reiks viską mesti, na bet sėkmingai patupdžiau sūrpyragį ir su nekantrumu laukiau šiandienos. Žodžiu vaizdas neprilygsta nuotraukai... Bet skonis... mmmm :))) su draugu valgėm pasimėgaudami. Deja su sluoksniais nieko nepavyko... Viskas susimakalavo nors pyliau gražiai kaip recepte parašyta. Na ir minusas sau, kad Rududu perdaug pridėjau(truputėli permuša skonį). Na, bet tikrai nesigailiu gaminusi vis tiek labai skanu! P.s. viliuosi ir man išeis taip kada iškepti kaip nuotraukoje. :))))

    AtsakytiPanaikinti
  23. Kaip smagu, kad išbandėte, nėra taip sudėtinga čia viskas, kaip gali atrodyti iš nuotraukų :) skonis tai jo tikrai peršauna visus cheesecakus :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. sakykit, kokio skersmens kepimo formoje kepet? jau siandien vakare planuoju isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Turiu klausimeli - ar naudojant ne kokosu piena, o grietinele - ja reikia pries pilant i mase isplakti iki standumo? Ar tiesiog supilti?
    Dekui :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. o vietoj kreminio surio,galima maskarpone naudoti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Noriu pasitikslinti, kai kepi pyragą, jis yra apsemtas vandens? čia iš tikro taip? :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Kepiau Naujųjų metų vakarėliui, visi labai gyrė :) puikus receptas, tik naudojau švelniąją varškę vietoj kreminio sūrio. Kitą kartą naudosiu ricottą, turėtų gautis dar nuostabesnis rezultatas. Ačiū už receptą :) Su Naujaisiais!

    AtsakytiPanaikinti
  29. o koki butent kremini suri reikia pirkt? surio pyragu nesu kepus dar, tai nezinau koki cia reikia pirkti, ar toki dalyka rasiu sawo parduotuveje:o

    AtsakytiPanaikinti
  30. O koky butent jus naudojote kreminy sury ir kokios firmos rududu, bei galite gal detaliau papasakoti apie sluoksniavima, as greitai sluoksnis ant sluoksnio pilti, ar palaukti, ar palyginti krastus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kreminis sūris tinka betkoks, naudojau President, rududu tikrai nesvarbu kokios firmos, nes gaminau su įvairiais. Sluoksnuoti paprastai, nieko nelaukiant, nes niekas nuo to nepasikeis, kraštų lyginti taip pat nereikia :)

      Panaikinti
  31. nuostabus pyragas! gal galite parasyti kokios talpos puodeli naudojot?

    AtsakytiPanaikinti
  32. Noreciu ir as pagirti uz nuostabu recepta! Sio pyrago skonis tiesiog dangikas :) Tik va kazkodel man nesigavo sluoksniais kaip nuotraukoj, atrodo viska dariau pagal recepta, bet... Gal yra kokia gudrybe ar reiktu i kazka atkreipti demesi ? Prasau patarimo nes si nuostabu pyraga kepsiu dar tikrai ne karta ir noretusi tobulo rezultato :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai nežinau, ką patart, dariau viską, kaip rašiau :) jo skonis tikrai dangiškas

      Panaikinti
  33. Labai prasau parasykit kokios talpos Jusu puodelis? kepiau jau kelis kartus, bet vis kazkas ne taip, galvoju gal kiekiu neatitaikau..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aciu labai! ir uz recepta aciu aciu aciuuuuuuuu! :) kepsiu tikrai dar ne karta! :)

      Panaikinti
  34. Pats skaniausias tortas koki kada gyvenime teko valgyti!!!! :D nerealus!!!

    AtsakytiPanaikinti
  35. As irgi kepiau. Tik nepaskaiciusi komentaru susimeciau kas tai yra kreminis suris :) Ir naudojau puse mascarpones ir puse liesos varskes, manau del to susigadinau visa vaizda. Nes kai dariau pagal instrukcijas viskas buvo labai grazu ir tie sluoksniai gavosi kuo puikiausiai. Bet iskepus susivienodino :( Beje man netgi siek tiek tortas ir vandens prisigere. O jei kepti paprastai orkaitej, jau bus blogai? Nes labai smalsu vis tiek dar karta pabandyti. Beje as is sios normos dariau didesnej formoj, pas mane ta kur gal 27 skersmens, tai daug to torto gavosi. Tai manau drasiai galima daryti is puses jei maza forma.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kepant paparastai orkaitėje jis nebus toks kreminis :)o jo tikrai daug gaunasi :))

      Panaikinti
  36. Pats nerealiausias skanestas koki kada esu "virus" ir ragavus :D Visiems rekomenduoju! Net ir tie zmogai, kurie teigia, kad nemegsta pieno ir ju gaminiu, situo skoniu lieka uzburti..beja, gaminau snd siaip be progos ir gavos pats tobuliausias is visu :D o dariau as jau tikrai ne viena..OT!!!

    AtsakytiPanaikinti
  37. Labai gražiai atrodo pyragas:) zebriuko keksu principu, arne? tik nesuprantu šio aprašymo -"apvynioti kepimo inda du kartus folija" kaip suprasti?

    AtsakytiPanaikinti
  38. Man visi sluoksniai susimaišė ir gavosi skystokas kremas, kai pyragą reikia palikti orkaitėje, reikia jį išimti iš vandens?

    AtsakytiPanaikinti